Ako spoznáte dobrú kaviareň?

Ako spoznáte dobrú kaviareň?

Nájsť si tú svoju kaviareň nie je vôbec jednoduché. Dnes nájdete kaviarne takmer na každej uličke, sídlisku či námestí. Ako si však nájsť tú pravú? V prvom rade sa v nej musíte cítiť dobre, všímajte si ako sa správa personál kaviarne ku klientom a aký servis poskytuje. Obľúbenú kaviareň si vyberajte hlavne podľa ponuky kávy, jej chuti a pestrosti nápojov či zákuskov, ktoré si ku káve môžete objednať. Vyberajte podľa kvality a sympatií.

Nie je kaviareň ako kaviareň

Už samotné slovíčko kaviareň značí, že ide o miesto kde sa podáva káva. Ak aj vy patríte medzi milovníkov kávy a radi ochutnávate nové chute, druhy či testujete jej vône, tak sa určite informujte čo všetko vám konkrétna kaviareň ponúka. Kvalitnú kaviareň spoznáte celkom rýchlo aj podľa ponuky z menu. Pokiaľ je v ponuke len klasická zalievaná káva, espreso či ľadová káva, pravdepodobne sa nejedná o podnik, ktorý sa špecializuje na kávu. V dobrej kaviarni nájdete niekoľko druhov kávy a rôznych servírovaní. Samozrejmosťou je kvalitný stroj na jej prípravu a odborne zaškolený personál či skúsený barista, ktorý vám pripraví kávu podľa vašich predstáv. Všimnite si či kaviareň ponúka aj nejakú tú drobnosť či sladký zákusok ku káve, v kvalitnom podniku sú práve zákusky súčasťou každého menu.

Ako zvoliť zákusok ku káve?

Vedeli ste, že aj zákusky sa dajú kombinovať ku káve? Pokiaľ nie, existuje aspoň zopár tipov, na ktoré by ste si mali dať pozor. Najlepšie zákusky sú samozrejme tie domáce, ak ich zbadáte v ponuke kaviarni, hneď viete, že ste na správnom mieste. Domáce zákusky sú chuťovo neporovnateľné s tými kúpenými v supermarkete či z veľkovýroby. Rovnako sú oveľa lepšie kombinovateľné ku káve a jej popíjanie premenia na zážitok.

Pokiaľ máte radi mliečne kávy, ako napríklad cappuccino či caffe latte, neodporúča sa ich kombinovať s ovocnými či smotanovými a mliečnymi zákuskami. Našľahané mlieko v kombinácii so smotanovo ovocnou tortou by mohlo narobiť poriadnu šarapatu vo vašom žalúdku. K takýmto mliečnym kávam sa skvele hodia čokoládové či karamelové zákusky alebo suchšie torty s jemným krémom, rovnako ich chuť skvele doplnia sušienky či muffiny. Naopak ku klasickému esspresu, doppiu, americanu či káve z filtra sa hodia aj mliečne a smotanové zákusky. Keďže tieto kávy sú zložené len z kávy a vody, sú ľahko kombinovateľné k akýmkoľvek zákuskom. Či už si k nim zvolíte výrazné sladké alebo polosladké či skôr šťavnaté zákusky, nič tým nepokazíte.

Cuccuma s.r.o. pre vás prevádzkuje moderný ONé espresso bar/kaviareň s fantastickou kávičkou a vlastnou výrobou dezertov. Toto všetko a k tomu príjemný personál, ktorý sa postará o vašu pohodu a pohodlie nájdete v budove Arriva pri autobusovej stanici v Trnave. Sme otvorení sedem dní v týždni a tešíme sa na vašu návštevu nech už je pracovná či súkromná. V prípade akýchkoľvek otázok či pre zaistenie rezervácie nás neváhajte kontaktovať.

Andreja Hlinku /64 91701 Trnava
tel.: +421911861816

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888