Prečo sú z hľadiska bezpečnosti potrebné revízie elektrických zariadení?

Prečo sú z hľadiska bezpečnosti potrebné revízie elektrických zariadení?

Poruchy na elektrických zariadeniach bývajú jednou z najčastejších príčin požiarov v obytných budovách či priemyselných objektoch. Revízie sú odbornou prehliadkou a odbornou skúškou, po ktorej je preukázateľné, či je elektrická inštalácia budovy v poriadku a či zodpovedá bezpečnostno-technických požiadavkám noriem. Revízie rozvádzačov, svetelných, zásuvkových a technologických obvodov preto musia byť vykonávané pravidelne.

Revízie elektrických zariadení a ich význam v praxi

Revízie elektrických zariadení sa riadia množstvom noriem a vyhlášok. Zahŕňajú elektrickú inštaláciu, rozvody elektriny, elektrické vypínače, zásuvkové a svetelné obvody, motorické a hlavné rozvody, elektrické rozvádzače, priemyselné haly a dočasné staveniskové rozvádzače. Revízie prebiehajú pomocou špeciálnych meracích prístrojov a vykonávaním môže byť poverený jedine vyškolený revízny technik. Meranie elektrickej inštalácie, testovanie, vizuálne prehliadky a konečné vypracovanie a odovzdanie revíznej správy, to všetko patrí pod vykonávanie revízie elektrických zariadení. Výsledky kontroly a testovania musia byť zdokumentované revíznou správou s pečiatkou a podpisom. Ak sú výsledky revízie pozitívne, elektrické zariadenia sú schopné bezpečnej prevádzky.

Revízie elektrických zariadení a ich výhody

Revízie elektrických zariadení vás ochránia pred vznikom úrazov a škôd na majetku, ale aj pred trestno-právnou zodpovednosťou za ujmy vzniknuté na vašom zariadení. Poverením vykonávania revízií revíznym technikom získavate rad výhod, akými sú napríklad sledovanie termínov pravidelných revízií, realizácia samotných revízií, vypracovanie revíznej správy a sledovanie prípadných zistených nedostatkov a ich operatívne odstraňovanie. Dôležitá je aj kontrola a revízia elektrických spotrebičov v domácnosti a netreba na ňu zabúdať. Predídete tým možným úrazom, ale aj finančnej strate pri poistnej udalosti. Ak sa totiž preukáže, že ste nevykonali pravidelné revízie elektrických spotrebičov alebo náradia, môže vám poisťovňa finančnú náhradu zamietnuť.

Spoločnosť MSEMONT s.r.o. vznikla v roku 2007 a od svojho vzniku zrealizovala množstvo zapojení v rôznych oblastiach elektrotechniky, čím si zabezpečila množstvo skúseností a referencií. Na základe týchto skúseností vám vieme poskytnúť profesionálne riešenia od odborného poradenstva cez realizáciu, servis až po revízie elektrických zariadení. V prípade záujmu sa s vami veľmi radi stretneme a vypracujem návrh riešenia tak, aby ste s našou prácou boli maximálne spokojní, lebo to je náš hlavný cieľ. Sme tu pre vás, kontaktujte nás.

Štefánikova 736 90873 Veľké Leváre
tel.: +421903800511

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888