Význam elektroinštalácie a jej bezpečného fungovania

Význam elektroinštalácie a jej bezpečného fungovania

Elektroinštalácie sú dôležitou súčasťou každej fungujúcej nehnuteľnosti. Týkajú sa osvetlenia, elektrických zásuviek, ale i vykurovania a vedenia inteligentnej domácnosti. Návrh, realizáciu i prípadnú opravu elektroinštalácie určite zverte do rúk skúseným a kvalifikovaným elektrikárom. Inak nielenže riskujete požiar, ale aj nepríjemný úraz elektrickým prúdom.

Čo sú elektroinštalácie

Elektroinštalácie zahŕňajú súbor rozličných elektronických zariadení, ovládajúcich elektrický prúd. Možno konštatovať, že elektroinštalácie sú akýmisi žilami obytných i priemyselných objektov. Predstavujú dôležitý systém, ktorý musí byť bezpečný a funkčný. Je nespochybniteľné, že nároky a požiadavky na elektroinštalácie sa postupne menili. Asi nikoho neprekvapí, že kým v minulosti postačilo mať trebárs v kuchyni, obývačke či spálni len jednu – dve elektrické zásuvky, dnes už tento počet ani zďaleka nepostačuje. Nielenže za zvýšilo množstvo spotrebičov (obzvlášť v kuchyni a pracovni), ale došlo aj k zmene nárokov na kvalitu elektroinštalácie a jej kabeláže. Tá musí vydržať oveľa vyššiu záťaž, a to bez podpätí či prepätí. Čiže tak, aby všetky spotrebiče fungovali plynulo, bez výpadkov elektrickej siete či pravidelných vypínaní ističov. Nezabúdajte, že elektroinštalácie a ich montáž sa riadia projektovou dokumentáciou a musia spĺňať viacero noriem a predpisov.

Elektroinštalácie zverte profesionálom

Elektroinštalácie nezahŕňajú len osvetlenie a elektrické spotrebiče, ale aj vykurovanie. Sú neodmysliteľným prvkom pri inteligentných domácnostiach. Vzhľadom na dôležitosť elektroinštalácie je odporúčané, aby ste si k návrhu a montáži zavolali vyškolených elektrikárov. Sú garanciou bezpečného návrhu elektroinštalácie, s dôrazom na správnosť káblov, ističov, vypínačov a ostatných komponentov. Elektroinštalácie po správnej montáži bezchybne fungujú, čo sa odzrkadlí na tom, že u vás bude všetko po zapnutí správne svietiť, hrať, hučať, mixovať atď. Aj keď v minulosti sa elektroinštalácie decentne ukrývali do stien či za sadrokartónové priečky, dnes sú odhalené elektroinštalácie dizajnérskym hitom. Elektroinštalácie vedené na stenách či prichytené príchytkami tak, aby boli zámerne viditeľné, umocňujú retro, garážový či priemyselný interiérový efekt a stávajú sa akýmisi estetickými prvkami v miestnosti.

Firma RE ElektroGroup ponúka profesionálne a komplexné elektroinštalačné práce na kľúč. Zabezpečujeme elektromontážne práce, realizáciu bleskozvodov, odborné revízie a revízne skúšky, inštaláciu kamerových systémov a všetko pre inteligentnú domácnosť. Elektroinštalácie realizujeme pre bytové, nebytové, administratívne a verejné priestory i priemyselné budovy a sklady.


Temeš 148 97229 Temeš
tel.: +421948088490

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888