Aké sú kritériá, podľa ktorých vyberať elektrobicykle?

Aké sú kritériá, podľa ktorých vyberať elektrobicykle?

Elektrobicykle sú čoraz obľúbenejšou voľbou v prípade, ak plánujete dlhšie či náročnejšie výlety, ale chýba vám kondička alebo chuť "zničiť sa" na bicykli. Vďaka elektrobicyklu si užijete naozajstný zážitok z jazdy a nádherné prostredie či výhľady bez úplného vyčerpania. Nemyslite si však, že na elektrobicykli netreba hýbať nohami. Podľa čoho teda vyberať elektrobicykle tak, aby vám čo najviac vyhovovali?

Čo je to elektrobicykel

V prvom rade je dôležité spomenúť, že elektrobicykle slúžia na podporu jazdca v prípade horšieho terénu alebo dlhšej trasy. Nezamieňajte si však elektrobicykel s autom, motorkou či skútrom – stále je totiž potrebné vynakladať pri jazde aj vlastné úsilie. Celodenné náročné šliapanie na pedáloch dokonca môžete aj cítiť.

Elektrobicykle sú v podstate klasické bicykle, ktoré sú vybavené integrovaným systémom elektronického pohonu. Práve ten pomáha pri šliapaní na elektrobicykli a to najmä v prípade dlhšej trasy či náročnejšieho terénu. Väčšina elektrobicyklov ponúka od 3 do 5 stupňov úrovne elektrickej podpory pri šliapaní. Ich výhodou je, že elektrický pohon môžete aj úplne vypnúť a z elektrobicyklu tak jednoducho vytvoríte klasický bicykel. V súčasnosti existuje množstvo typov, druhov a značiek elektrobicyklov. Poďme sa pozrieť, podľa čoho sa dajú rozdeliť a aké kritériá je potrebné zvážiť pri kúpe nového elektrobicykla.

Elektrobicykle podľa terénu

Na trhu si môžete vybrať elektrobicykle podľa typu terénu, na ktorom ich plánujete využívať. Terén by zároveň mal byť jedným z hlavných kritérií, ktoré by ste pri výbere elektrobicykla mali zvážiť. Na výber máte mestské, trekingové alebo horské elektrobicykle. Už podľa jednotlivých typov môžete tušiť aj terén, na ktorý sú jednotlivé elektrobicykle vhodné.

Horské elektrobicykle sú typické odolnejšou konštrukciou a výkonnejším motorom, aby vám spoľahlivo uľahčil jazdu aj v tom najťažšom teréne. Tento typ elektrobicyklov je konštruovaný tak, aby bol správne vyvážený a preto sa batéria umiestňuje na spodnú rámovú trubku, na typické miesto pre stojan na fľašu s vodou. Horské elektrobicykle sú ideálnou voľbou v prípade, ak často absolvujte náročnejšie horské cyklotúry či trasy s ťažkým a náročným terénom.

Ak brázdite prevažne ulice či hrádzu, vhodným typom pre vás sú metské elektrobicykle. Tie sú skonštruované pre bezpečnú jazdu v metste a na časté zosadanie a opätovné vysadanie. Zvyčajne bývajú vybavené stojanmi, blatníkmi a tiež zadným nosičom, kde si môžete pohodlne odložiť všetko, čo potrebujete. Ak vybavenie skombinujete s predným odnímateľným košíkom, na váš elektrobicykel umiestnite všetko, čo potrebujete.

Zlatá stredná cesta sú trekingové alebo krosové elektrobicykle, vhodné tak do mesta, ako i na ľahšie trasy v prírode. Trekingové a krosové bicykle sa odlišujú len vybavením. Trekingový elektrobicykel zvyčajne obsahuje blatníky, svetlá, stojan a nosič. Tieto typy elektrobicyklov sú rozumným kompromisom a sú taktiež vhodné na dlhšie trasy na miernom teréne či podmienkach. Sú populárne najmä u začiatočníkov či mierne pokročilých.

U nás vo VELOCITY vám ponúkame široký vyber kvalitných elektrobicyklov do každého terénu. Okrem toho u nás nájdete cyklistické oblečenie, doplnky a obuv a množstvo iných produktov pre cyklistiku a beh. Neváhajte a prezrite si ponuku našich produktov alebo nás kontaktujte.


Lamačská cesta 4256 /8 81104 Bratislava I
tel.: +421254410211

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888