Ako sa dostať na Spišský hrad a užiť si výlet

Ako sa dostať na Spišský hrad a užiť si výlet

Navštíviť Spišský hrad je jednoznačne výborný nápad a nezáleží na tom, či tak urobíme počas letných prázdnin alebo si na to vyberieme akýkoľvek víkend či iný čas počas roka. Táto očarujúca zrúcanina láka turistov z okolia, ale aj zo vzdialenejších miest a dokonca aj zahraničných cestovateľov. Dostať sa na toto miesto však nemusí byť pre každého až také jednoduché, preto si v tomto článku priblížime tie najjednoduchšie možné spôsoby dopravy.

Naplánuj si výlet na Spišský hrad autom. Je to najpohodlnejšie

Nech ste už odkiaľkoľvek, najľahší spôsob ako sa dostať na Spišský hrad je autom. Ak meriate cestu zblízka či ďaleka, navigácia vás určite dovedie až ku parkovisku, priamo pod zrúcaninou. Ak však navigáciu nevyužívate, jednoducho stačí ísť od mesta Spišské Podhradie po hlavnej ceste, ktorá vedie popri diaľnici a sledovať tabuľky s označením parkoviska hradu. Tie vás dovedú priamo na miesto, kde pokojne zaparkujete a následne ešte zdoláte asi 5 minútovú cestu po vlastných nohách, až kým neprejdete brány tejto očarujúcej UNESCO pamiatky.

Návšteva Spišského hradu je možná aj vďaka verejnej doprave

Je na vás či využijete vlak alebo autobus, oba spôsoby dopravy sú vhodné na to, aby ste sa dostali na Spišský hrad. Ale pozor. Vlak premáva iba počas letnej turistickej sezóny a spája mesto Spišské Vlachy s mestom Spišské Podhradie. Je teda potrebné dostať sa najprv do Spišských Vlachov z okolitých miest, ako napríklad z mesta Spišská Nová Ves, ktoré sa nachádza na hlavnej železničnej trase spájajúcej Bratislavu s Košicami. Pri výstupe z vlaku v Spišskom Podhradí sa vám následne naskytne krásny pohľad na hrad a pred vami sa objaví cesta, ktorú treba zdolať peši, asi za 30 minút.

Podobne je to aj s autobusovou dopravou. Pri výstupe sa môžete opýtať na cestu, ale Spišský hrad nie je ďaleko, okrem toho sa v meste nachádzajú viaceré označenia, ktoré ukazujú smer cesty ku Spišskému hradu.

Ak si chcete oddýchnuť a prehliadnuť si okolie aj ďalšie dni, Penzión Penzión Lacov Dom vám ponúka apartmánové ubytovanie v malej dedinke Klčov, neďaleko samotného hradu. Okrem súkromného ubytovania v tichom prostredí a skvelého stravovania máme pre našich hostí k dispozícii vírivku, saunu aj vonkajší bazén. Samozrejmosťou je aj požičovňa bicyklov v prípade uskutočňovania cyklovýletov do okolia a možnosť parkovania. Ak chcete stráviť voľné dni v príjemnom prostredí, kontaktujte nás prostredníctvom emailu alebo telefonicky a zarezervujte si svoj pobyt u nás ešte dnes.


Klčov 235 05302 Klčov
tel.: +421917209330

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888