Objavte krásy mesta Šahy a blízkeho okolia. Kam zájsť a kde nájsť krásne ubytovanie?

Objavte krásy mesta Šahy a blízkeho okolia. Kam zájsť a kde nájsť krásne ubytovanie?

Šahy vznikli na dôležitej stredovekej obchodnej ceste vedúcej z kráľovského sídla Ostrihom cez rieku Ipeľ až do Banskej Štiavnice. Poradíme vám, ktoré miesta navštíviť a aké ubytovanie si vybrať v tomto malebnom mestečku na pomedzí dvoch hraníc. Je lemované Krupinskou vrchovinou a pohorím Börzsöny. Neďaleko sa nachádzajú viaceré obľúbené termálne kúpele.

Ubytovanie v centre mesta

Pekné ubytovanie v mestečku s históriou, pamiatkami a rôznymi zaujímavosťami ponúka hotel Villa Romaine rovno v centre. Rustikálne apartmány spríjemňuje anglický park, ktorý obklopuje bývalý kaštieľ Esterházyovcov. Odtiaľ sa dá vydať viacerými smermi, podľa vašich aktuálnych preferencií. Mesto ponúka na návštevu Hontianske múzeum, kalváriu, synagógu, radnicu a galériu Ľ. Simonyiho so stálou expozíciou i krátkodobými výtvarnými výstavami. Nachádzajú sa tu dva židovské cintoríny.

Z ubytovania k vode či wellnessu

Pohraničné mestečko s približne 8 tisíc obyvateľmi sa zároveň nachádza v bezprostrednom susedstve stredného Slovenska. V jeho blízkosti sa nachádzajú viaceré obľúbené termálne kúpaliská. Ak si potrebujete oddýchnuť, načerpať nové sily a spraviť niečo pre svoje telo, navštívte kúpeľné mesto Dudince, ktoré sa nachádza pár kilometrov od ubytovania Villa Romaine. Vďaka jedinečnému zloženiu vody, ako jediná v strednej Európe lieči súčasne ochorenia pohybového aparátu a srdcovo-cievneho systému. Ďalšie obľúbené termálne kúpalisko v blízkosti je Santovka, ktorá má priaznivé účinky okrem srdcovo-cievneho systému tiež na reumatické ochorenia.

Ubytovaním v centre oddychu

V blízkosti ubytovania nie sú však len dve termálne kúpaliská. Nachádza sa tu aj kúpalisko Dudinka či levické kúpalisko Margita-Ilona. Pre nadšencov túry a poznávania krás našej krajiny je tu napríklad Tesárska roklina, Rozhľadňa na Prašnom vrchu, Pivnice v Hrušove, Hrad Čabraď, Skalnaté obydlia Brhlovce a mnohé ďalšie atrakcie, z ktorých sa dá vyberať. Ubytovanie a príjemný personál Villa Romaine sa po každom výlete o vás rád postará.

Hotel & Reštaurácia Villa Romaine ponúka útulné ubytovanie v rustikálnom štýle, ktoré svojim hosťom okrem príjemného prostredia ponúka jedinečné gastro zážitky zo svojej kuchyne. Personál je pripravený postarať sa o vás počas celého pobytu na vysokej úrovni a naplniť vaše predstavy o luxusnom a komfortnom ubytovaní. Kontakt a ďalšie informácie nájdete na webe hotela.


Hlavné námestie 13 93601 Šahy
tel.: +421367410810

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888