Dovolenka v Tatrách je vždy dobrý nápad

Dovolenka v Tatrách je vždy dobrý nápad

Dovolenka v Tatrách nemusí byť len o Štrbskom plese, Lomnickom Štíte a dlhých radoch zvedavých turistov. Nezabudnuteľná dovolenka v Tatrách s množstvom atrakcií počas letných aj zimných mesiacov, môže byť aj v malebnej obci Ždiar. Miestna ľudová architektúra a jedinečné kroje charakteristické svojou ornamentálnosťou si zaslúži omnoho väčšiu pozornosť domácich turistov, než v súčasnosti má.

Goralské tradície

Ždiar si dodnes zachováva svoje jedinečné goralské tradície a to aj prostredníctvom Goralských folklórnych slávností, kde každoročne slovenské a poľské tanečné súbory predstavujú tance a piesne Goralov. Na svoje si tu neprídu len milovníci folklóru, ale aj obdivovatelia prírodných krás či nadšenci športu. Dovolenka v Tatrách je sústom pre každého.

Ohrozené územie

Ždiar leží v údolí medzi Belianskymi Tatrami a Spišskou Magurou. Priľahlé územie je začlenené do chráneného územia, keďže v celej oblasti je výskyt viacerých ohrozených druhov rastlín a živočíchov. Prírodné krásy a kultúrno-historické zvyklosti sú zaujímavým miestom na dovolenku v Tatrách.

Krásy Ždiaru

Mnohé turistické trasy pretínajúce Ždiar vedú k rôznym prírodným krásam v blízkom okolí. Jednou z nich je Belianska jaskyňa, jediná jaskyňa v Tatrách prístupná aj verejnosti. Dovolenka v Tatrách má rôzne podoby, a preto, ak je vaším živlom voda, Jezerské jazero si vás svojimi tyrkysovými odtieňmi zaiste podmaní.

Raj pre lyžiarov

Dovolenka v Tatrách v obci Ždiar je rajom pre lyžiarov, keďže v blízkosti sa nachádza hneď niekoľko lyžiarskych stredísk ako Ski Bachledova, Ski centrum Strednica, Ski Monkova dolina, Strachan ski a ďalšie. Okrem lyžovania, strediská ponúkajú množstvo atrakcií pre deti, náučných chodníkov či bobovú dráhu.

Turistika pre každého

Nebola by to dovolenka v Tatrách, ak by sa nešlo na turistiku. Cestičky zo Ždiaru vás zavedú do Monkovej doliny, na Zadné Meďodoly či do Javorovej doliny. Komornejšiou prechádzkou môže byť na Chodník korunami stromov či na rozhľadňu v Bachledovej doline.

Dovolenka v Tatrách

Dovolenka v Tatrách sa spája so špičkovým ubytovaním a kvalitnými službami. Zrekonštruovaný Penzión Gazda ponúka ubytovanie v štýlových priestranných apartmánoch. Útulné apartmány sa skladajú zo samostatnej spálne, obývacej miestnosti a kúpeľne. Spoločná kuchyňa je vybavená chladničkou, mikrovlnkou, kávovarom, kanvicou a plynovým sporákom. Komu sa však nechce stráviť dovolenku za hrncami, penzión vo svojej reštaurácii ponúka vynikajúce slovenské jedlá z kvalitných a lokálnych surovín.

Penzión Gazda návštevníkom ponúka wellness centrum, kde nájdu perličkovú vaňu, fínsku saunu či oddychovú zónu. Viac nájdete vo fotogalérii. Penzión myslí aj na deti, preto je vybavený hračkami, detskou kuchynkou, billboardom či ďalšími spoločenskými hrami. S ubytovaním v Penzióne Gazda je dovolenka v Tatrách vždy nezabudnuteľným zážitkom pre celú rodinu. Rezervujte si termín už dnes.


387 05955 Ždiar
tel.: +421524498242

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888