Čo je STK?

Čo je STK?

Vlastniť motorové vozidlo je v dnešnej uponáhľanej dobe obrovská výhoda. Byť majiteľom auta však prináša so sebou aj nejaké tie povinnosti. Ak chcete pohodlne cestovať, nezabúdajte na pravidelné kontroly. Technická aj emisná kontrola je zo zákona povinná a jej účelom je zabezpečiť, aby na cestách jazdili len vozidlá na to spôsobilé. Ide o kontrolu v pravidelných intervaloch, ktorá vypovedá o technickom a emisnom stave vozidla.

Čo všetko sa kontroluje na STK?

Na čo je tá STK vlastne dobrá? Čo od vás na nej zas budú chcieť? Kontrolou prejde riadenie aj geometria a tiež identifikácia auta podľa jeho VIN a zhodnosť s ostatnými evidenciami. A čo brzdy? Brzdia dobre? Aj brzdový systém prejde kontrolou. Stav podvozku a jeho častí sa tiež preverí. Pred kontrolou neujde ani motor s jeho výkonom. A čo funkčnosť bezpečnostných pásov, airbagov, povinnej výbavy? Všetko v poriadku? Ešte sa posvieti na emisie a hotovo! Znie to ako dosť veľa vecí na kontrolu. Jaj, to bude stáť peňazí! Tak áno, STK nie je zadarmo. A poradíme vám, rozhodnite sa pre kontrolu auta vopred v servise, aby nehrozilo, že technickou neprejdete. Komu by sa chcelo chodiť na STK viac ako je nutné?

Ako pripraviť staršie auto na STK?

Majiteľa staršieho motorového vozidla do 3,5 tony čaká pravidelná návšteva STK každé dva roky. Na jeho oceľového miláčika sa pozrie vyškolený technik, ktorý zhodnotí, ako veľmi sa na ňom podpísal zub času. Nie je novinkou, že stále viac prísnejšou technickou kontrolou neprejde pokojne aj šesťročné auto! Preto je dobré pred STK zveriť vozidlo do autoservisu a nechať prípravu na profesionálov. Pri starších autách býva často opotrebované brzdové obloženie, preto treba dať pozor hlavne na brzdy. Dodržujte pravidelný dvojročný interval výmeny brzdovej kvapaliny. A nezabúdajte tiež na odbornú diagnostiku, pretože pri meraní emisií sa vám pozrú aj do riadiacich jednotiek a tie musia byť bez chýb.

Autoservis Tibor Mészároš je rýchly a odborný servis osobných a úžitkových motorových vozidiel so sídlom v Šamoríne. Do portfólia našich služieb patrí bežný servis a opravy vozidiel, údržba automobilov, servisné prehliadky v rámci záručnej doby, ale aj po jej uplynutí, predaj náhradných dielov mnohých značiek, plnenie klimatizácií, výmena čelných skiel, diagnostika. Naša ponuka zahŕňa aj vykonávanie servisnej technickej kontroly (STK) úžitkových a nákladných vozidiel do 3,5 tony. Našou prioritou je spokojný zákazník. Využite naše odborné skúsenosti – kontaktujte nás!


Čilistovská 573 /18 93101 Šamorín
tel.: +421905630724

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888