Autovýťahy – elegantné a praktické riešenie, ktoré šetrí parkovacie miesta

Autovýťahy – elegantné a praktické riešenie, ktoré šetrí parkovacie miesta

Moderné autovýťahy sú určené na vertikálnu prepravu osobných automobilov – najčastejšie medzi rôznymi úrovňami parkovísk (v nákupných centrách, hoteloch, administratívnych budovách, vo verejných parkoviskách a pod.). Uplatnenie nájdu aj v skladoch či vo výrobných halách. Autovýťahy vo výraznej miere prispievajú k úspore priestoru a parkovacích miest, ktorá je docielená prevozom bez potreby nájazdových rámp.

Autovýťahy a ich vlastnosti

Autovýťahy sú určené na prepravu jedného vozidla, a to vrátane vodiča. Štandardne sú ovládané samoobslužným a užívateľsky jednoduchým systémom riadenia (zvyčajne diaľkové alebo nástenné ovládanie). Vozidlo presunú do nadzemných či podzemných podlaží – bez potreby fyzickej obsluhy. Moderné autovýťahy zvyčajne fungujú na základe hydraulického, príp. trakčného pohonu. Vzhľadom na objemný a ťažký náklad sa vyznačujú vysokou nosnosťou pohybujúcou sa v niekoľkých tonách. Dnešné autovýťahy sú vyrobené z trvácnych a odolných materiálov, ktoré sa v kombinácií s vysokou kvalitou spracovania podpisujú na dlhej životnosti autovýťahov a ich spoľahlivej prevádzke. K ochrane vozidla do nemalej miery prispieva celoplošná fotozávora. Je dôležité dodať, že autovýťahy prispievajú aj k plynulejšej premávke v rámci daného objektu – obzvlášť v prípade parkoviska. Vďaka nim je možné efektívnejšie riešenie otázky nedostatku parkovacích miest.

Autovýťahy s dôrazom na bezpečnosť

V súčasnosti sa autovýťahy jemne odlišujú vzhľadom na individuálne požiadavky zákazníka, ako aj na stavebné možnosti a predispozície objektu. Nevyhnutnosťou je zameranie, príp. výkresová dokumentácia. Vďaka nim vám vie firma navrhnúť a ponúknuť autovýťahy na mieru. Samozrejmosťou je jednoduchá, pevná a mimoriadne odolná konštrukcia, ktorá výrazne skracuje čas montáže. Tá začína inštaláciou vodidiel a kotvenia, osadením kabíny a šachtových dverí (nemožno zabúdať na protiváhu). Autovýťahy si pred spustením žiadajú ešte montáž elektrickej inštalácie a poslednou fázou je samotná skúška funkčnosti. Dobrá firma vám okamžite ponúkne aj záručný a pozáručný servis. Keďže bezpečnosť je prvoradá, rozhodne nepodceňujte ani pravidelnú preventívnu údržbu a odborné prehliadky. Tak budete mať istotu, že vaše autovýťahy fungujú dokonale, bez akéhokoľvek nedostatku.

Medzi odborníkov na osobné a nákladné výťahy, autovýťahy, parkovacie systémy i zdvíhacie plošiny patrí Allevat, s. r. o. z Bratislavy. Ponúkame komplexné služby – odborné poradenstvo, dodanie, montáž i servis. Sme výhradným distribútorom produktov značky Orona pre Slovensko. Naše servisné pobočky nájdete v Bratislave, Trnave, Senici, Nitre, Trenčíne, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach, Michalovciach a Spišskej Novej Vsi. Kontaktuje nás pre viac informácií.

Devätinová 54 82106 Bratislava II
tel.: +421948351358

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888