Oprava motorových vozidiel: časté chyby vodičov-opravárov

Oprava motorových vozidiel: časté chyby vodičov-opravárov

Oprava motorových vozidiel v domácich podmienkach nie je vždy správnym riešením. Je v poriadku, ak si trúfnete na jednoduchú opravu zahrňujúcu, napríklad, výmenu stierača. V prípade väčších problémov s autom rozhodne vyhľadajte odborníkov. Oprava motorových vozidiel je často komplikovanejší a komplexnejší proces, vyžadujúci návštevu kvalifikovaného autoservisu. Inak si môžete sami auto ešte viac poškodiť.

Vlastná oprava motorových vozidiel? Zabudnite na ňu!

Veď všetko je na internete alebo Veď mám predsa príručku – takto znie obvyklé vysvetlenie domácich kutilov na tému oprava motorových vozidiel. Nanešťastie, zvyčajne nemajú ani potrebnú prípravu, ani dostatočné skúsenosti a ani špeciálne nástroje. Preto je domáca oprava motorových vozidiel často neúspešná a vodič nakoniec aj tak vyhľadá autorizovaný autoservis. Svojpomocná aktivita teda občas narobí viac škody ako úžitku. K najčastejším chybám, ktoré oprava motorových vozidiel zahŕňa, patrí nesprávna výmena rozvodového remeňa. Môže trvalo poškodiť motor. Trúfate si vymeniť tlmiče? Rozhodne to neskúšajte. Iba výmena tlmičov nestačí, keďže po nej je potrebné skontrolovať vyrovnanie kolies a geometriu. V opačnom prípade sa nečudujte, že auto sa počas jazdy hojdá či prekĺzava a pneumatiky sú nerovnomerne alebo rýchlejšie opotrebované. Oprava motorových vozidiel či občas žiada aj výmenu batérie. Aj keď ide o pomerne jednoduchú činnosť, uvedomte si, že niektoré autá „nezvládajú“ prepojenie s novou batériou a potrebujú sa nastaviť či doladiť pomocou počítača. Inak sa batéria rýchlo vybíja alebo dôjde k nefunkčnosti istých systémov zabezpečujúcich plynulý chod automobilu.

Kolesá, klimatizácia a elektronika nech sú tiež tabu

Problém nastáva aj pri nesprávnej výmene kolies a nastavení senzorov tlaku TPMS, ku ktorým nevyhnutne patrí aj nastavenie správnej polohy kolesa na osi, čo v garáži nezvládnete. Inak môžete očakávať náhle brzdenie a rýchlejšie opotrebovanie zahrňujúce odpruženie či pneumatiky. Moderné klimatizácie sú tvorené obrovským počtom súčastí a motorčekov. Ak sa niektorý pokazí, odhalí ho iba odborná diagnostika. Alebo chcete vlastným pričinením riskovať oveľa drahšiu výmenu celého klimatizačného systému v aute? Blikajúce kontrolky na palubnej doske neignorujte, ale rozhodne sa nesnažte daný signalizujúci problém odstrániť sami. Následky neodborného porušenia inštalácie bezpečnostných pásov či airbagov sa môžu až tragicky vypomstiť.

Rýchly a odborný autoservis Tibora Mészároša poskytuje servis osobných aj úžitkových vozidiel. Zavolajte, napíšte e-mail alebo nás navštívte v Šamoríne.

Čilistovská 573 /18 93101 Šamorín
tel.: +421905630724

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888