Lekcie angličtiny sú všade okolo nás. Zlepšovať v jazyku sa môžete aj počas všedného dňa

Lekcie angličtiny sú všade okolo nás. Zlepšovať v jazyku sa môžete aj počas všedného dňa

Možností ako sa neustále zlepšovať v anglickom jazyku je dnes neúrekom. Najviditeľnejší progres v jazyku človek vidí v jazykovej škole, avšak lekcie angličtiny máme aj v telefónoch, televízii, či knihách, stačí sa len rozhliadnuť. Denný kontakt s cudzím jazykom je pre jeho pochopenie a zapamätanie veľmi dôležité. Kde nájsť lekcie angličtiny, ktoré vás budú baviť, sme spísali v nasledujúcich riadkoch.

S lekciami angličtiny v dennom kontakte

Spomenuli sme, že lekcie angličtiny máme aj v telefóne. Ako prvý tip sa núka vymeniť si slovenčinu za angličtinu, všade - od Facebooku a ďalších sociálnych sietí, cez mailovú schránku po nastavenie telefónu. Zadovážte si malý zápisník, prípadne aplikáciu do mobilu, a zapisujte si slovíčka a frázy, ktoré sú pre vás nové a radi by ste si ich zapamätali. Zápisník sa vám zíde aj na nasledujúce tipy.

Lekcie angličtiny sú všade

Čítajte články, časopisy, knihy, ebooky či newslettre o vašich koníčkoch a obľúbených témach v angličtine. Obohatiť slovnú zásobu si môžete aj čítaním zloženia potravín, obalov kozmetiky, jedálnych lístkov - lekcie angličtiny sú všade, a to ich nijak zvlášť nemusíme vyhľadávať. Sledujte seriály a filmy v originálnom znení. Nájdite si na YouTube vzdelávací alebo zábavný kanál s anglicky hovoriacim tvorcom. Tém, ktoré môžete nájsť je obrovské množstvo, či už sa zaujímate o varenie, filmy, literatúru, históriu či šport, pričom si môžete zapnúť tiež titulky, aby ste si precvičovali hovorené aj písané slovo. K hovorenému slovu sa dostanete aj prostredníctvom podcastov.

Začiatky s lekciami angličtiny

Počúvanie podcastov môže byť zo začiatku frustrujúce. Začnite radšej niečím kratším, zväčša spravodajstvo dokážu niektoré svetové médiá vtesnať aj do niekoľkých minút. Časom si však zvyknete a postupne prejdete na dlhšie a náročnejšie podcasty. Aby sme nezabudli, angličtina sa najlepšie učí rozprávaním. Rozprávajte, kedy môžete, vyhľadávajte miesta, kde ľudia rozprávajú v angličtine, anglicky hovoriace skupiny či jedincov, nájdete aj na sociálnych sieťach. Lekcie angličtiny ponúka svet na dennom poriadku. Ak však chcete urýchliť svoj proces a korigovať svoju výslovnosť, gramatiku a slovnú zásobu, jazyková škola je najlepším pomocníkom.

Jazyková škola Best English využíva na výučbu angličtiny jedinečnú metódu, pri ktorej študenti zlepšujú svoje jazykové schopnosti neuveriteľne rýchlo. Ukážková hodina je zadarmo.


Dunajská /4 81108 Bratislava I
tel.: +421948798158

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888