Prenájom priestorov a kritéria jeho efektívneho výberu

Prenájom priestorov a kritéria jeho efektívneho výberu

Aktuálne je prenájom priestorov na výstavy, koncerty, konferencie, prednášky, workshopy a ďalšie podujatia pomerne výnosným biznisom a prenajímatelia sa predháňajú v tom, aby zaujali čo najviac klientov a poskytli im čo najvýnimočnejší priestor pre usporiadanie ich eventu. Čo si všímať? Nasledujúci článok vám poradí, aby sa prenájom priestorov stal vaším najlepším rozhodnutím.

Prenájom priestorov a jeho kritériá

Prenájom priestorov nepodceňujte. Práve priestor vo veľkej miere ovplyvňuje celkový dojem účastníkov podujatia. Preto dôkladne zvážte, na aký prenájom priestorov kývnete. V prvom rade je dôležitá správna veľkosť. Je logické, že inú kapacitu musí poskytovať prenájom priestorov v prípade malej konferencie a inú pri veľkom koncerte. Dôležité je aj členenie. Prenájom priestorov zväčša umožňuje zásah do objektu. Myslí sa, napríklad, jeho členenie so zákutiami, ktoré sú vítané pri veľtrhoch či skupinových diskusiách. Prenájom priestorov bude efektívny, ak daná plocha vyhovuje interiérovým dizajnom. Čo to znamená? Kľúčové sú tri faktory, ktoré dobrý prenájom priestorov musí napĺňať. Prvým je zariadenie – nerozbité stoličky, vymaľované steny, čistá podlaha či koberec atď. Nasleduje správna intenzita ozvučenia. Nie je dobré, ak speváka počuť maximálne do druhého radu. V neposlednom rade prenájom priestorov predpokladá aj ideálne osvetlenie, ktoré vplýva na atmosféru. Pri koncerte má upriamiť pozornosť divákov na pódium, pri výstave na jednotlivé diela. Samozrejmosťou je dobrá viditeľnosť. Je nemysliteľné, aby návštevníci nedovideli na osobu sediacu veľa nich či na speváka na javisku, príp. aby po tme museli hľadať toalety či šatňu.

Ako na prenájom priestorov?

Prenájom priestorov je ideálny, ak je v súlade s cieľmi, ktoré ste si s daným podujatím stanovili – prilákať istý počet návštevníkov, poskytnúť v rovnakom čase možnosť prezentácie čo najväčšiemu počtu vystavovateľov či, naopak, vytvorenie komornejšej atmosféry. Ďalším odporúčaním je, aby ste si vyskúšali pohyb po objekte. Tak si overíte, či prenájom priestorov spĺňa požadovaný pohybový komfort pre návštevníkov. Vítaným aspektom je, ak prenájom priestorov zahŕňa nielen dobrú lokalitu, ale aj možnosť parkovania. Ak plánujete podávať občerstvenie, zistíte si, či prenájom priestorov disponuje aj kuchyňou či miestnosťou, kde je možné pripraviť jedlo a nápoje. Je prospešné, ak prenájom priestorov zahŕňa i kompletné nábytkové zariadenie (stoly, stoličky, obrusy atď., teda ich nemusíte obstarávať vy), ako aj upratovanie.

Hľadáte ideálne miesto na koncert, výstavu, prednášku či iné podujatie? V design factory organizujeme rôzne eventy vo vlastnej réžii, ale poskytujeme priestory aj komerčným klientom.

Bottova 2622 81109 Bratislava
tel.: +421250201717

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888