Vyberajte kúpeľňový nábytok s dôrazom na funkčnosť a dizajn

Vyberajte kúpeľňový nábytok s dôrazom na funkčnosť a dizajn

Kúpeľňový nábytok má uskladniť všetko potrebné a zútulniť priestor kúpeľne. Je pochopiteľné, že na kúpeľňový nábytok sú kladené požiadavky maximálnej funkčnosti a zároveň estetiky. Čiže kúpeľňový nábytok má spolu s ostatným zariadením vytvárať harmonický dizajnový celok. Vhodné skrinky, zrkadlá, osvetlenie, obklad i dlažba hrajú dôležitú úlohu pri zariadení kúpeľne. Ako si ich vybrať?

Funkčný a dizajnový kúpeľňový nábytok

Je pravidlom, že kúpeľňový nábytok musí byť prispôsobený priestorovým možnostiam kúpeľne. Dbajte, aby bol kúpeľňový nábytok jednoducho ovládateľný. Teda aby sa skrinky pohodlne otvárali a zatvárali. Skvelým riešením je architektonický 3D návrh kúpeľne, ktorý dokonale stvárni najvhodnejšie riešenie vašej kúpeľne. Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete pre minimalizmus alebo väčšiu dekoratívnosť. Je iba na vás, či sa budete striktne pridržiavať len jednej farby, alebo sa vyhráte s viacerými odtieňmi. Mimoriadne obľúbený je kúpeľňový nábytok v drevenom dekóre či tzv. priemyselnom štýle. Rozhodujúca je praktickosť. To znamená, že kúpeľňový nábytok musí poskytovať dostatok úložného priestoru, aby ste všetko mali prehľadne uložené. Preto by v kúpeľni nemala chýbať skrinka na čisté uteráky a drogériu. Nedostatok miesta vyrieši praktická závesná skrinka či skrinka s umývadlom.

Kúpeľňový nábytok v kombinácii s doplnkami

Nezabúdajte nielen na funkčný kúpeľňový nábytok, ale aj na kúpeľňové doplnky. Priestor opticky zväčší vhodne zvolený kúpeľňový nábytok v kombinácií so zrkadlom. Ak stavíte na zrkadlo s LED osvetlením, získate dostatok svetla aj v kúpeľni bez okien. Primerané osvetlenie je rozhodujúce. Vo všeobecnosti sa odporúča umiestniť hlavné svetlo na strop a doplnkové svetlá na bočné strany. Samozrejmosťou kúpeľne je prvotriedna sanitárna technika a moderné radiátory, ktoré kúpeľni dodajú eleganciu a zároveň sa postarajú o príjemné teplo. Prílišná vlhkosť totiž poškodzuje kúpeľňový nábytok a vedie aj k vzniku vizuálne nepríjemných a zdraviu škodlivých plesní. Vyberajte kúpeľňový nábytok z vodeodolných materiálov, ktorý má špeciálne ošetrený povrch. Váš kúpeľňový nábytok tak nenaberie objem pri zmenách vlhkosti. Na záver je potrebné dodať, že kúpeľňový nábytok a jeho rozmiestnenie (vrátane doplnkov) štandardne závisí od dizajnérskeho návrhu.

Ak túžite po elegantnej, štýlovej a pohodlnej kúpeľni na mieru, kúpeľňové štúdio Rokur v Bratislave a Nitre je správnym partnerom. Ponúkame široký výber sanitárnej keramiky, kúpeľňového nábytku a doplnkov, obkladov a dlažieb. Pomôžeme vám splniť si sen o dokonalej kúpeľni.

Školská 3 94901 Nitra
tel.: +421917275865

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888